Εκτύπωση

Καθαρίστε κρεμμύδια χωρίς... δάκρυα

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.25 (4 Ψήφοι)

Καθαρίστε κρεμμύδια χωρίς... δάκρυα

Δακρύζετε κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια; Αν ναι, υπάρχουν διάφοροι απλοί τρόποι για να το αποφύγετε! Παρακάτω ακολουθούν μερικοί από αυτούς…

Λύση 1: Καθαρίστε τα κρεμμύδια κάτω από κρύο νερό. Οι ουσίες των κρεμμυδιών που προκαλούν δάκρυα δεσμεύονται από το υγρό και δεν απελευθερώνονται.

Λύση 2: Πριν καθαρίσετε τα κρεμμύδια, βάλτε για λίγο στην κατάψυξη.  Έτσι, θα αδρανοποιηθούν τα ενοχλητικά για τα μάτια μας χημικά των κρεμμυδιών.

Λύση 3: Καθαρίστε τα κρεμμύδια κάτω από τον απορροφητήρα, ώστε να απορροφήσει τα όξινα αέρια του κρεμμυδιού. Για να «δουλέψει» βέβαια το κόλπο, πρέπει να τον βάλουμε στην υψηλότερη σκάλα και να έχει ισχυρή απορροφητική ικανότητα.

Λύση 4: Αυτή είναι η πιο ακραία μεν λύση, που βγάζει ίσως και λίγο γέλιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνει μια χαρά δουλειά! Χρησιμοποιήστε γυαλιά κολύμβησης, τα οποία θα καλύψουν όλη την επιφάνεια των ματιών σας και δεν θα τα αφήσουν εκτεθειμένα στα αέρια των κρεμμυδιών. Δεν πρόκειται να στάξει ούτε δάκρυ…

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.