Εκτύπωση

Γιατί είναι απαραίτητος ο αφρός της μπύρας;

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.75 (2 Ψήφοι)

Γιατί είναι απαραίτητος ο αφρός της μπύρας;

Αν και ορισμένοι ίσως προτιμάτε να πίνετε τη μπύρα σας χωρίς αφρό, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο ρόλος του δεν είναι καθόλου διακοσμητικός. Στην πραγματικότητα, την προστατεύει από την επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και την οξείδωση που επηρεάζει τη γεύση και το άρωμά της.

Επίσης, με τον αφρό απελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει η μπύρα κι έτσι προκαλείται πολύ λιγότερο φούσκωμα και συχνοουρία σε όσους την καταναλώνουν.

Εννοείται βέβαια ότι δεν θα πρέπει να το παρακάνετε, καθώς ένα ποτήρι με… σκέτο αφρό καταστρέφει κυρίως τα αρώματα που είναι ευαίσθητα και γίνονται αντιληπτά για μικρό χρονικό διάστημα μετά το σερβίρισμα.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα αρώματα που θα συναντήσετε στις μπύρες είναι βύνης και λυκίσκου, δημητριακών και χορταριού, ξύλου, καραμέλας, καμένης ζάχαρης και καβουρντισμένου φουντουκιού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.