Εκτύπωση

Η λύση για να μην πετάγεται το λάδι όταν τηγανίζετε

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (7 Ψήφοι)

Η λύση για να μην πετάγεται το λάδι όταν τηγανίζετε

Μήπως σας ενοχλεί το γεγονός ότι κάθε φορά που τηγανίζετε πατάτες, αυγά, κεφτεδάκια ή οτιδήποτε άλλο, το καυτό λάδι πετάγεται στα ρούχα σας ή στο δέρμα σας; Αν ναι, υπάρχει τρόπος να το αποτρέψετε… 

Κατ’ αρχήν, όταν έχετε βάλει τις καθαρισμένες πατάτες σε νερό -όπως όλοι συνηθίζουμε να κάνουμε για να μη μαυρίζουν- και τις ρίξετε μετά κατευθείαν στο τηγάνι, το λάδι είναι σίγουρο ότι θα πεταχτεί και θα σας κάψει.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει πριν τις ρίξετε μέσα να τις αφήσετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να στραγγίξει το νερό. Αν το κάνετε αυτό, δεν θα έχετε μάλλον πρόβλημα.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να σας πεταχτεί το λάδι είναι να ρίξετε λίγο αλάτι στη μέση του τηγανιού πριν κάψει. Κάντε το και θα δείτε ότι θα δουλέψει…

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.