Εκτύπωση

Διατηρήστε το φρέσκο γάλα για αρκετό καιρό χωρίς να χαλάσει

4.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.30 (10 Ψήφοι)

Διατηρήστε το φρέσκο γάλα για αρκετό καιρό χωρίς να χαλάσει

Αν έχετε στο σπίτι πολύ γάλα, το οποίο δεν καταναλώσατε ακόμα και πλησιάζει στη λήξη του, μπορείτε με έναν πολύ εύκολο τρόπο να το διατηρήσετε για μήνες χωρίς να πάθει τίποτε απολύτως.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε είναι πολύ απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το μπουκάλι με το γάλα στην κατάψυξη. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής τρία πράγματα:

- Πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη, φροντίστε να μην είναι γεμάτο το μπουκάλι μέχρι πάνω (αφήστε λίγο χώρο), καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό να εκραγεί από το φούσκωμα του γάλακτος.

- Όταν θελήσετε να το καταναλώσετε, αφήστε το να ξεπαγώσει για μία μέρα μέσα στο ψυγείο και όχι έξω από αυτό διότι το γάλα θα χαλάσει.

- Μετά το ξεπάγωμα, ίσως παρατηρήσετε ότι το γάλα έχει αποκτήσει μια περίεργη υφή, ωστόσο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απλά ανακινήστε το μπουκάλι και μπορείτε στη συνέχεια να καταναλώσετε.

Μια επίσης ωραία ιδέα είναι να γεμίσετε με το γάλα παγοθήκες και να χρησιμοποιείτε τα παγάκια όποτε σας χρειάζονται. Αυτός ο τρόπος εξυπηρετεί πολύ κατά το μαγείρεμα, αφού θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε όσο γάλα σας χρειάζεται για το φαγητό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.