Καραμέλες με καφέ
Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. απόσταγμα καφέ
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- Φιστικέλαιο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το απόσταγμα καφέ και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνουμε για περίπου ένα 10λεπτο, μέχρι η καραμέλα να πάρει σκούρο χρώμα.
Εν συνεχεία, στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο λαδάκι. Αδειάζουμε την καραμέλα, την αφήνουμε λιγάκι να σκληρύνει και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι.
Τέλος, τυλίγουμε τις καραμέλες με σελοφάν και τις βάζουμε σε κουτί, μπολ ή όπου αλλού επιθυμούμε.
Καλή επιτυχία!