Κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο
Πολύ μαλακό κέικ με ήπια γεύση, ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
*** Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας