Εκτύπωση

Απλή συνταγή για εύκολο ρυζόγαλο

4.8461538461538 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.85 (13 Ψήφοι)

Απλή συνταγή για εύκολο ρυζόγαλο

Υλικά

- 4 κούπες γάλα
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- Αλάτι
- Κανέλα

Εκτέλεση

Κατ’ αρχάς, βάζουμε σε μια κατσαρόλα μια κούπα νερό, λίγο αλάτι και το ρύζι για να βράσει. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ώστε να λιώσει.

Από τις 4 κούπες γάλα, αφήνουμε εκτός τη 1/2 κούπα, στην οποία θα διαλύσουμε τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ και τη βανίλια.

Αφού το ρύζι βράσει και πιει το νερό, ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει, ενώ ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.

Ακολούθως, ρίχνουμε το γάλα που έχουμε φυλάξει και στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ με τη βανίλια, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.

Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο! Το μόνο που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να το μοιράσουμε στα μπολάκια μας και να ρίξουμε από πάνω κανέλα…

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies ώστε να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα