Εκτύπωση

Μάθετε να φτιάχνετε ελληνικό καφέ με το τέλειο καϊμάκι!

4.15 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.15 (10 Ψήφοι)

Μάθετε να φτιάχνετε ελληνικό καφέ με το τέλειο καϊμάκι!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Μπορεί να ξέρετε να φτιάχνετε ελληνικό καφέ, αλλά το καϊμάκι για να πετύχει θέλει την τεχνική του. Κι επειδή καφές χωρίς σωστό καϊμάκι δεν είναι καφές, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και ακολουθήστε τις οδηγίες για να πίνετε στο εξής τον πιο απολαυστικό και καϊμακλίδικο ελληνικό καφέ!

Κατ’ αρχήν, πριν κάνετε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να έχετε ζεστάνει ελαφρώς το νερό, αλλά να μην είναι πολύ ζεστό, γιατί τότε «κόβει» ο καφές. Συγκεκριμένα, οι κόκκοι «κατακάθονται» αμέσως και δεν σχηματίζεται ομοιογενές μείγμα.

Θα πρέπει ακόμη να προσέξετε οπωσδήποτε ο καφές να μη βράσει, αφού η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το καϊμάκι τις φουσκάλες και το άρωμα. Οι πολλές βράσεις κάνουν τους κόκκους να «κατακαθίσουν», με αποτέλεσμα τελικά το υγρό να βγαίνει πιο λεπτόρρευστο και να αυξάνεται το κατακάθι. Παράλληλα, απελευθερώνονται περισσότερα από τα συστατικά των κόκκων στο τελικό εναιώρημα, μεταξύ των οποίων είναι και η καφεΐνη.

Το πιο βασικό, πάντως, που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το καϊμάκι του ελληνικού θέλει σιγανή φωτιά και καλό ανακάτεμα μόνο από τη μία μεριά. Επίσης, είναι σημαντικό να τον βγάζετε από τη φωτιά τη σωστή στιγμή για να σας πετύχει. Πριν δηλαδή αρχίζει να φουσκώνει στα πλάγια, θα πρέπει να τον απομακρύνετε για ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη φωτιά και μετά τον ξαναβάζετε. Το ίδιο πράγμα θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τρεις φορές ακόμη, ενώ την τέταρτη, αφού τον αφήσετε να φουσκώσει, τον απομακρύνετε οριστικά.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.