Εκτύπωση

Μαλακό σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

3.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.63 (12 Ψήφοι)

Μαλακό σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

Όταν φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό, το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι όταν το βγάζουμε από την κατάψυξη είναι σκληρό σαν πέτρα και λυγίζουν όλα τα κουτάλια στην προσπάθειά μας να σερβίρουμε σε μπολάκια. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας πολύ έξυπνος και εύκολος τρόπος να πετύχουμε το μαλακό και αφράτο αποτέλεσμα του αγοραστού παγωτού χωρίς την παγωτομηχανή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το κουτί που φτιάξαμε το παγωτό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι από αυτά που μπαίνουν στην κατάψυξη και κλείνουν αεροστεγώς.

Έτσι, το πλαστικό σακουλάκι θα εμποδίσει τον κρύο αέρα να κάνει το παγωτό μας σκληρό σαν πέτρα και θα του δώσει την υφή που επιθυμούμε. Αυτό που πρέπει μόνο να προσέξουμε είναι να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα γίνεται από το σακουλάκι πριν το βάλουμε στην κατάψυξη.

Σχόλια  
ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ
-2 # ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ 19-06-2016 12:26
8) έξυπνοοοοο!!!!! !!!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.