Εξωτικό κοτόπουλο με κάρυ από τον Jamie Oliver
Υλικά
- ½ κιλό ψιλοκομμένο κοτόπουλο φιλέτο
- 2 κ.σ. κάρυ
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Χυμός από ένα λάιμ
- 8 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μπολ το κοτόπουλο, το κάρυ, το κορν φλάουρ και το χυμό από το λάιμ και σωτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι. Σβήνω με τη σόγια σος και άλλο τόσο βραστό νερό. Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνω το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύω.
Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο προσθέτω λίγο κάρυ ενώ βράζει. Αν θέλω πιο εξωτική γεύση αντικαθιστώ το μισό νερό στο ρύζι που βράζει με γάλα καρύδας. Μόλις το αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας