Πανακότα διαίτης με μέλι
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, ρίχνουμε κρύο νερό και παγάκια σε ένα μπολ και μέσα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.
Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα για να βράσουν την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις 2 κ.γ. μέλι και τις βανίλιες. Όταν δούμε ότι αρχίζει να βράζει, στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι μας και τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή έναν αυγοδάρτη, ώστε να λιώσει η ζελατίνη.
Εν συνεχεία, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία του. Αφού αυτό συμβεί, μοιράζουμε σε φορμάκια ή ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5-6 ώρες.
Σερβίρουμε με μέλι και αν θέλουμε διακοσμούμε με φρούτα.
Καλή απόλαυση!