Εκτύπωση

Πανακότα διαίτης με μέλι

4.375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.38 (8 Ψήφοι)

Πανακότα διαίτης με μέλι

Υλικά

- 400 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 2 κ.γ. μέλι
- 6 μικρά φύλλα ζελατίνης
- 2 βανίλιες
- Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά, ρίχνουμε κρύο νερό και παγάκια σε ένα μπολ και μέσα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα για να βράσουν την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις 2 κ.γ. μέλι και τις βανίλιες. Όταν δούμε ότι αρχίζει να βράζει, στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι μας και τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή έναν αυγοδάρτη, ώστε να λιώσει η ζελατίνη.

Εν συνεχεία, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία του. Αφού αυτό συμβεί, μοιράζουμε σε φορμάκια ή ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5-6 ώρες.

Σερβίρουμε με μέλι και αν θέλουμε διακοσμούμε με φρούτα.

Καλή απόλαυση!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.