Μαρμελάδα μανταρίνι
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια και το λεμόνι, τα κόβουμε στα τέσσερα μαζί με τη φλούδα τους και αμέσως μετά σε φέτες μισού εκατοστού. Αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε από πάνω με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου να σταθεί για μία μέρα.
Την επομένη, αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για λίγο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη τόση ώρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα όσα αποστειρωμένα βάζα χρειαστούν. Αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε στο ντουλάπι ή το ψυγείο.