Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες και κατόπιν σε μικρά ραβδάκια με πλάτος το πολύ 1 εκατοστό. Τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά γιατί μαυρίζουν αμέσως και έτσι θα επαναφέρουμε το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε τη γλυκόζη, τις 2 φέτες λεμόνια και τις βανίλιες ή τα σπόρια της φυσικής. Μετά από 2-3 βράσεις που θα έχει αρχίσει να δένει το σιρόπι, προσθέτουμε τα κυδώνια και αφήνουμε να δέσει το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά.
Καλός τρόπος να το ελέγξουμε είναι να βγάλουμε ένα κουταλάκι από το γλυκό πάνω σε πιάτο και να διαιρέσουμε με αυτό το γλυκό στη μέση. Αν μένει στις δύο πλευρές και δεν τείνει να γυρίσει στην αρχική θέση, το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς, γεμίζοντας μέχρι επάνω. Τα κλείνουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος και αφού ανοιχτούν τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας