Παστέλι
Εύκολο και νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
Εκτέλεση
Κατ’ αρχάς, ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα μικρό ταψί και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να καβουρδιστεί ελαφρώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να το καβουρδίσουμε και σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας όποτε χρειάζεται.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, ενώ αμέσως μετά προσθέτουμε και το σουσάμι, συνεχίζοντας το βράσιμο για λίγη ακόμη ώρα. Αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας, όπως είναι καυτό, μέσα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Αφήνουμε το παστέλι μας να κρυώσει και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια (λωρίδες, ρόμβους ή τετράγωνα). Τέλος, αφού το γλυκό μας έχει κρυώσει καλά, μπορούμε να τυλίξουμε τα κομμάτια σε μεμβράνη ή να τα αποθηκεύσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, βάζοντας σε κάθε στρώση μια μεμβράνη για να μην κολλήσουν.
Καλή επιτυχία!