Ροφός πρασοσέλινο
Υλικά
- 1 ροφός καθαρισμένος
- 4 πράσα
- 1 ρίζα σέλινο με τα φύλλα
- 2 αβγά
- 1 1/2 λεμόνι
- Λάδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Άνηθος, μαϊντανός, ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το ζεματάμε. Κόβουμε το κεφάλι του ροφού το βράζουμε και στραγγίζουμε το ζουμί του. Το υπόλοιπο ψάρι το κόβουμε σε χοντρές φέτες (περίπου δύο δάχτυλα πάχος). Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμυδάκι χωρίς να μαυρίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες ροφού. Σοτάρουμε ξεχωριστά τα πράσα με το δεύτερο κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον στραγγισμένο ζωμό από το κεφάλι του ροφού και το αφήνουμε να βράσει για είκοσι περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά. Για το αβγολέμονο χτυπάμε το ασπράδι των αβγών με το λεμόνι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που ήδη έχουμε βγάλει από τη φωτιά και την κουνάμε να πάει παντού. Ρίχνουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και το σερβίρουμε ζεστό.