Εκτύπωση

Ροφός πρασοσέλινο

4.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.40 (5 Ψήφοι)
Ροφός πρασοσέλινο

Υλικά

- 1 ροφός καθαρισμένος
- 4 πράσα
- 1 ρίζα σέλινο με τα φύλλα
- 2 αβγά
- 1 1/2 λεμόνι
- Λάδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Άνηθος, μαϊντανός, ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το ζεματάμε. Κόβουμε το κεφάλι του ροφού το βράζουμε και  στραγγίζουμε το ζουμί του. Το υπόλοιπο ψάρι το κόβουμε σε χοντρές φέτες (περίπου δύο δάχτυλα πάχος). Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμυδάκι χωρίς να μαυρίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες ροφού. Σοτάρουμε ξεχωριστά τα πράσα με το δεύτερο κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον στραγγισμένο ζωμό από το κεφάλι του ροφού και το αφήνουμε να βράσει για είκοσι περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά. Για το αβγολέμονο χτυπάμε το ασπράδι των αβγών με το λεμόνι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που ήδη έχουμε βγάλει από τη φωτιά και την κουνάμε να πάει παντού. Ρίχνουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και το σερβίρουμε ζεστό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.