Κέικ με κουάκερ, μπανάνα και μέλι χωρίς ζάχαρη
Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει με ψωμένια υφή και ελαφριά γλυκύτητα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε έναν πρωινό καφέ ή να το δώσετε σαν σνακ στο παιδί σας. Γρήγορο και υγιεινό!
Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες. Στο μίξερ χτυπάμε το κουάκερ με τα 2 αυγά, τις μπανάνες, το μέλι και το ταχίνι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα 2 είδη αλευριού αφού τα κοσκινίσουμε μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε το γάλα αν το μίγμα μας είναι τοσο σφιχτό που δεν ανακατεύεται.
Προσθέτουμε τέλος και την κανέλα και βάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα του κεικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
***Η ζύμη μας θα είναι αρκετά σφιχτή αλλά αυτό δεν πρέπει να μας φοβίσει. Επίσης, αν θέλουμε πιο γλυκό το αποτέλεσμα χωρίς και πάλι να βάλουμε ζάχαρη, μπορούμε να προσθέσουμε 1 μήλο που θα το έχουμε ψιλοκόψει και θα το έχουμε περάσει σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για να λιώσει.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας