Εκτύπωση

Πάστα φλόρα

4.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.30 (10 Ψήφοι)

Πάστα φλόρα

Υλικά

- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο κρύο
- 1 αυγό μεσαίο
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, την άχνη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ζυμώνουμε τα υλικά με το φτερό του μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ή με τα χέρια αν δε διαθέτουμε, μέχρι να γίνει το μίγμα ένα ομοιογενές ζυμάρι. Τοποθετούμε τα 2/3 από το ζυμάρι σε στρογγυλό ταψάκι ή καλύτερα σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα που έχουμε επενδύσει με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. από τα τοιχώματα του σκεύους. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 6 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια λεπτά και μακριά. Βάζουμε τρία από αυτά παράλληλα μεταξύ τους πάνω από τη μαρμελάδα και τα άλλα 3 σταυρωτά στα πρώτα. Ψήνουμε την πάστα φλόρα για 45-50 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
Ερμιόνη
0 # Ερμιόνη 10-11-2013 22:17
Θα τη φτιάξω σύντομα. Φαίνεται τέλεια!!! :roll:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.