Εκτύπωση

Υπέροχα σπιτικά ντόνατς

4.375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.38 (8 Ψήφοι)

Υπέροχα σπιτικά ντόνατς

Υλικά

- 1 κιλό αλεύρι φαρίνα
- 350 ml γάλα
- 150 ml νερό
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 φακελάκια μαγιά σκόνη
- 1 αυγό 
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 κ.γ. αλάτι 

Εκτέλεση

Αφού ζεστάνουμε ελαφρώς το νερό και το γάλα, ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο χλιαρό υγρό. Ρίχνουμε επίσης τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο και το αλάτι, ζυμώνοντας έως ότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι, και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. 

Εν συνεχεία, κόβουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια και την πλάθουμε σε μπαλάκια (σε ό,τι μέγεθος επιθυμούμε), πατώντας με το χέρι για να πλατύνουν. Χρησιμοποιώντας τώρα ένα καπάκι μπουκαλιού ή ένα μικρό ποτηράκι, κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης από το κέντρο, ώστε να δημιουργηθεί η γνωστή τρυπούλα που έχουν τα ντόνατς.

Επόμενο βήμα, το τηγάνισμα. Ρίχνουμε τα ντόνατς μας στο τηγάνι και μετά τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.

Προαιρετικά, αντί για τη ζάχαρη, μπορούμε να φτιάξουμε και να ρίξουμε από πάνω λίγο γλάσο σοκολάτας. Έτσι, θα γίνουν ακόμα πιο λαχταριστά!

Σχόλια  
Zoi
+1 # Zoi 02-10-2013 08:55
ολα καλα και ολα ωραια,αλλα δεν μας λετε το γαλα πως το βαζουμε.υπαρχει στην συνταγη..αλλα δεν λετε πως το τοποθετουμε στην συνταγη και πως.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
lovecook.gr
+1 # lovecook.gr 02-10-2013 09:29
Παραθέτοντας Zoi:
ολα καλα και ολα ωραια,αλλα δεν μας λετε το γαλα πως το βαζουμε.υπαρχει στην συνταγη..αλλα δεν λετε πως το τοποθετουμε στην συνταγη και πως.

Ευχαριστούμε Ζωή για την παρατήρηση... Διορθώθηκε!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Μαρία
0 # Μαρία 02-10-2013 20:58
Οταν λέτε αλεύρι φαρίνα τι εννοείται φαριναπ αυτό που φουσκώνει ή οποιοδήποτε αλεύρι;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
lovecook.gr
0 # lovecook.gr 02-10-2013 22:38
Παραθέτοντας Μαρία:
Οταν λέτε αλεύρι φαρίνα τι εννοείται φαριναπ αυτό που φουσκώνει ή οποιοδήποτε αλεύρι;

Καλησπέρα Μαρία! Πρέπει να βάλεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
stavroula
0 # stavroula 19-11-2013 19:34
eginan uperoxa to mono provlima pou eixa itan pws den kolouse i zaxari panw sta ntonats. giati?? ti prepei na kanw tin epomeni fora????
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
βασω
0 # βασω 21-01-2014 11:11
δοκιμασε καμια να τα βαλει στο φουρνο
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.