Υπέροχα σπιτικά ντόνατς
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού ζεστάνουμε ελαφρώς το νερό και το γάλα, ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο χλιαρό υγρό. Ρίχνουμε επίσης τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο και το αλάτι, ζυμώνοντας έως ότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι, και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Εν συνεχεία, κόβουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια και την πλάθουμε σε μπαλάκια (σε ό,τι μέγεθος επιθυμούμε), πατώντας με το χέρι για να πλατύνουν. Χρησιμοποιώντας τώρα ένα καπάκι μπουκαλιού ή ένα μικρό ποτηράκι, κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης από το κέντρο, ώστε να δημιουργηθεί η γνωστή τρυπούλα που έχουν τα ντόνατς.
Επόμενο βήμα, το τηγάνισμα. Ρίχνουμε τα ντόνατς μας στο τηγάνι και μετά τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.
Προαιρετικά, αντί για τη ζάχαρη, μπορούμε να φτιάξουμε και να ρίξουμε από πάνω λίγο γλάσο σοκολάτας. Έτσι, θα γίνουν ακόμα πιο λαχταριστά!
Ευχαριστούμε Ζωή για την παρατήρηση... Διορθώθηκε!
Καλησπέρα Μαρία! Πρέπει να βάλεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...