Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Διορθώστε το πανεύκολα!
Αν ρίξατε περισσότερο πιπέρι απ’ ότι έπρεπε στο φαγητό κατά το μαγείρεμα, μη στενοχωριέστε διότι υπάρχει τρόπος να διορθώσετε το λάθος σας!
Για να μειώσετε την ένταση του πιπεριού, προσθέστε απλά λίγο χυμό λεμονιού πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήστε το να πάρει 1-2 βράσεις και εν συνεχεία κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι.
Μια άλλη λύση είναι να ρίξετε λίγο λευκό ξύδι ή ξύδι από μηλίτη και το «κάψιμο» του πιπεριού θα εξουδετερωθεί.
Αν τώρα κάνατε το λάθος να φάτε φαγητό με πολύ πιπέρι, μην πιείτε νερό γιατί η κατάσταση θα χειροτερέψει. Πιείτε μόνο λίγο γάλα ή φάτε ψίχα ψωμιού.