Σας βγαίνει το τζατζίκι νερουλό; Δείτε τι πρέπει να κάνετε…
Για να φτιάξετε το τζατζίκι σας σφιχτό όπως αρέσει σε όλους και όχι νερουλό, κάντε τα εξής:
Γύρω στις 1-2 ώρες πριν ξεκινήσετε να το φτιάχνετε, αδειάστε το στραγγιστό γιαούρτι από τη συσκευασία του σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, χωρίς να το ανακατέψετε ή να το απλώσετε.
Ακολούθως, σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και αφήστε το στο ψυγείο. Βγάλτε το μετά από 1 περίπου ώρα και αφαιρέστε τα υγρά που έχουν δημιουργηθεί.
Τέλος, πριν προσθέσετε το τριμμένο αγγουράκι στο γιαούρτι, πρέπει να το στραγγίξετε σφιχτά μέσα στην παλάμη σας, ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.
Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλούστατες συμβουλές που διαβάσατε παραπάνω, θα δείτε ότι το τζατζίκι δεν πρόκειται να σας βγει ποτέ ξανά νερουλό!