Ελιόψωμο
Υλικά (για 10 ατομικά μικρά ελιόψωμα)
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο. Εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και το νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε και τις ελιές και ρίγανη.
Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε ατομικά ελιόψωμα όλα στο ίδιο περίπου μέγεθος, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για μισή ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα ή ό,τι άλλο θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδοκοκκινίσει. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σκεπάζουμε για να μαλακώσουν λίγο. Τα διατηρούμε σε κλειστό σκεύος για μία εβδομάδα περίπου.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας