Εκτύπωση

Ελιόψωμο

4.3888888888889 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.39 (9 Ψήφοι)

Ελιόψωμο

Υλικά (για 10 ατομικά μικρά ελιόψωμα)

- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Νερό χλιαρό όσο πάρει
- 1 κ.σ. αλάτι
- 150 γρ. ελιές της αρεσκείας μας καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Πάπρικα πικάντικη ή άλλο πικάντικο μπαχαρικό για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο. Εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και το νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε και τις ελιές και ρίγανη. 

Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε ατομικά ελιόψωμα όλα στο ίδιο περίπου μέγεθος, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για μισή ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατόπιν, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα ή ό,τι άλλο θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδοκοκκινίσει. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σκεπάζουμε για να μαλακώσουν λίγο. Τα διατηρούμε σε κλειστό σκεύος για μία εβδομάδα περίπου.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.