Σαλάτα με λουκάνικα και αντίδια
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λουκάνικα σε άφθονο νερό, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Πλένουμε τα αντίδια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Ακολούθως, σε ένα σαγανάκι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια χωρίς να προσθέσουμε λιπαρά.
Ετοιμάζουμε τη vinaigrette (βινεγκρέτ). Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν και ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αντίδια και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και περιχύνουμε με τη vinaigrette.