Υγιεινά κριτσίνια με καρότο ή σπανάκι
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρότα ή το σπανάκι. Επειδή τα καρότα βγάζουνε υγρά ίσως χρειαστούμε λίγο παραπάνω αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Πλάθουμε πολύ λεπτά μπαστουνάκι όσο το μικρό μας δάχτυλο. Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στις αντιστάσεις και τα τελευταία 10 λεπτά στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά για να σφίξουν.
Καλή επιτυχία!
***Μπορούμε να πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο ή λιναρόσπορο για έξτρα γεύση.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας