Εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, χτυπάμε καλά στο μπολ του μίξερ τις δύο ζάχαρες και το λάδι. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά το μείγμα, και ρίχνουμε μέσα το κακάο και το γάλα, τον καφέ και το ξύδι.
Στο αλεύρι ανακατεύουμε το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 περίπου ώρα και, αφού αφήσουμε το κέικ μέσα στη φόρμα για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε.
Προαιρετικά, μπορούμε να λιώσουμε μια κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος και να περιχύσουμε το κέικ μας από πάνω, αφού βέβαια έχει κρυώσει.