Παραδοσιακή μουσταλευριά
Υλικά
- 10 κούπες μούστο
- 2 κ.γ. στάχτη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- κανέλα
- 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τον μούστο στην κατσαρόλα και να τον ζεστάνουμε. Μόλις το πράξουμε, ρίχνουμε τη στάχτη και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου, ξαφρίζοντας συχνά. Αφήνουμε τον μούστο να κρυώσει και τον σουρώνουμε.
Στη συνέχεια, μετράμε 7 κούπες μούστο (από τον σουρωμένο μούστο) και τις βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα, διαλύοντας το αλεύρι. Αφού διαλυθεί, ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε το μείγμα μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Σχόλια
Προσθήκη νέου σχολίου
-1
#
Ρούλα
18-07-2013 15:36
Τι στάχτη εννοείτε πρέπει να χρησιμοποιήσουμ ε για τη συνταγή? Που θα τη βρούμε?
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση
0
#
Δημήτρης Στέφας
12-09-2013 17:17
Συνηθισμένη στάχτη θέλει, μη φοβάσαι. Είτε από ξυλόφουρνο είτε από τζάκι, κάνει μια χαρά...
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση