Εκτύπωση

Παραδοσιακή μουσταλευριά

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (7 Ψήφοι)
Μουσταλευριά

Υλικά

- 10 κούπες μούστο
- 2 κ.γ. στάχτη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- κανέλα
- 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τον μούστο στην κατσαρόλα και να τον ζεστάνουμε. Μόλις το πράξουμε, ρίχνουμε τη στάχτη και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα περίπου, ξαφρίζοντας συχνά. Αφήνουμε τον μούστο να κρυώσει και τον σουρώνουμε.

Στη συνέχεια, μετράμε 7 κούπες μούστο (από τον σουρωμένο μούστο) και τις βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα, διαλύοντας το αλεύρι. Αφού διαλυθεί, ανακατεύουμε καλά.

Μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε το μείγμα μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.

Σχόλια  
Ρούλα
-1 # Ρούλα 18-07-2013 15:36
Τι στάχτη εννοείτε πρέπει να χρησιμοποιήσουμ ε για τη συνταγή? Που θα τη βρούμε?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Δημήτρης Στέφας
0 # Δημήτρης Στέφας 12-09-2013 17:17
Συνηθισμένη στάχτη θέλει, μη φοβάσαι. Είτε από ξυλόφουρνο είτε από τζάκι, κάνει μια χαρά...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.