Εκτύπωση

Ρεβύθια σούπα

4.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.40 (10 Ψήφοι)

Ρεβύθια σούπα

Υλικά

-  500 γρ. ρεβύθια
-  1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-  1 φλ. λάδι
-  1 κ.σ.σόδα μαγειρική
-  Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πριν μαγειρέψουμε τα ρεβύθια μας, θα πρέπει να τα βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε νερό με μια κουταλιά της σούπας σόδα.

Την επόμενη μέρα, βάζουμε τα ρεβύθια στο τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τη βρύση. Εν συνεχεία, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει) μαζί με το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.

Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται και ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ρεβύθια μας ζεστά με λάδι και μπόλικο λεμόνι, συνοδεύοντας απαραίτητα με ψωμάκι.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.