Ρεβύθια σούπα
Υλικά
- 500 γρ. ρεβύθια
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 φλ. λάδι
- 1 κ.σ.σόδα μαγειρική
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πριν μαγειρέψουμε τα ρεβύθια μας, θα πρέπει να τα βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε νερό με μια κουταλιά της σούπας σόδα.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε τα ρεβύθια στο τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τη βρύση. Εν συνεχεία, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει) μαζί με το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται και ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ρεβύθια μας ζεστά με λάδι και μπόλικο λεμόνι, συνοδεύοντας απαραίτητα με ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!