Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ
Υλικά
- 2 κ.σ. καφές φίλτρου σκόνη
- ½ φλιτζάνι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
- 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. λικέρ καφέ
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ φλιτζάνι κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε τον καφέ και το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το αποσύρουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη γλυκόζη και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λικέρ και το αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει. Φτιάχνουμε μπαλίτσες από το μίγμα και βάζουμε τα τρουφάκια στην κατάψυξη για μία ώρα να παγώσουν. Όταν τα βγάλουμε κοσκινίζουμε από πάνω το κακάο.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας