Cupcakes αμύγδαλο-βανίλια με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά (16 κομμάτια)
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με σπάτουλα ή μαρίζ. Τελευταίο προσθέτουμε το αμύγδαλο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε φορμάκια σιλικόνης ή σε σκεύος για μικρά κεικ όπου τοποθετούμε στις θήκες καραμελόχαρτα. Αν χρησιμοποιήσουμε φορμάκια αλουμινίου πρέπει να τα βουτυρώσουμε και να τα αλευρώσουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά στις αντιστάσεις και ακόμα 10 λεπτά στον αέρα. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από τις φόρμες.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν βράσει την αφαιρούμε και την ρίχνουμε σε μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να κρυώσει η σάλτσα σοκολάτας και να σφίξει ελαφρώς. Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα αρκετά και να ανοίξει το χρώμα του.
Γαρνίρουμε τα cupcakes όπως μας αρέσει με κορνέ ή και απλή σπάτουλα. Δίνουμε χρώμα με ζελεδάκια, τριμμένο μπισκότο, χρωματιστή κουβερτούρα, λευκή τριμμένη σοκολάτα, τριμμένο αμύγδαλο κ.α.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας