Λυχναράκια από την Κρήτη
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. τσίπουρο ή τσικουδιά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Αλεύρι σκληρό όσο πάρει
Για τη γέμιση
- 1 ½ κιλό μυζήθρα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 αυγό και 1 ακόμη για το άλειμμα
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα πλάθουμε σε μία ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα να «ξεκουραστεί» για περίπου μία ώρα. Αναμιγνύουμε και όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Ανοίγουμε φύλλα πάχους 1,5 εκ. και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με περίπου 10 εκ. διάμετρο.
Στο καθένα βάζουμε από 1 κ.σ. από τη γέμιση και τσιμπάμε γύρω γύρω τη ζύμη ώστε να είναι σαν ανοιχτό πουγκάκι. Αλείφουμε με το δεύτερο αυγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας