Μπισκότα με ταχίνι
Υλικά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. ταχίνι
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 50 γρ. γάλα
Για την επικάλυψη
- Αυγό
- Ζάχαρη
- Γλυκάνισος
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ταχίνι και το γάλα. Προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» και την ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Κόβουμε σε σχήματα που θέλουμε με κουπάτ ή με μαχαίρι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και γλυκάνισο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας