Υγιεινό κέικ για παιδιά
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε επίσης το γάλα, το πορτοκάλι, το λικέρ, τα ξύσματα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Λαδώνουμε μια φόρμα (ή ένα ταψί) και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα.
Στη συνέχεια, διαλύουμε το κακάο στις 6 κ.σ. γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι να για να γίνει σκούρο. Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε λίγο-λίγο στη φόρμα μας, αναμειγνύοντας το σκούρο με το ανοιχτόχρωμα μείγμα και κάνοντας σχέδια με το κουτάλι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέικ και αν δεν κολλάει, μπορούμε να το βγάλουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, το αφήνουμε λιγάκι ακόμα να ψηθεί και δοκιμάζουμε σε λίγα λεπτά ξανά. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και καταναλώνουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Μηλίτσας από την Άνδρο για τους αναγνώστες μας