Κέικ με κανέλα και μήλο
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μπολ μουλιάζουμε στο ποτό τα κομματάκια του μήλου για μισή ωρίτσα πριν ξεκινήσουμε το κέικ μας. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια, τα σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το σφηνάκι με το ποτό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε καθώς και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ εκτός αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας. Ρίχνουμε σε μπολ τα κομματάκια μήλου και τα αλευρώνουμε ελαφρώς. Τα τινάζουμε να φύγει το αλεύρι που περισσεύει και τα σκορπάμε μέσα στη ζύμη ανακινώντας τη φόρμα για να βυθιστούν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά ελέγχοντας στο τέλος του χρόνου με μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ στο εσωτερικό. Αν όχι αφήνουμε 10 λεπτά ακόμη.
Καλή επιτυχία!
***Γαρνίρουμε τα κομμάτια που θα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, γλάσο ζάχαρης, σαντιγύ ή καρύδια τριμμένα.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας