Ρυζόγαλο με μέλι και κακάο χωρίς ζάχαρη
Υλικά
- 4 φλ. τσ. γάλα πλήρες ή χαμηλών λιπαρών
- ½ φλ. καφέ ρύζι καρολίνα πλυμένο καλά
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλ. τσ. μέλι
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. κοφτή κακάο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με 3 ½ φλιτζάνια νερό μέχρι να πιεί σχεδόν τα υγρά για 10 λεπτά περίπου και το κρατάμε στην άκρη.
Σε ½ φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τις βανίλιες και το μέλι και προσθέτουμε το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το κακάο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Δε θα το δούμε να είναι εντελώς πηχτό αλλά μέσα στο ψυγείο θα πήξει ακόμα. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας
Δεν έπηξε ποτέ.