Συνταγή για λαχταριστά κοκάκια
Υλικά
Για τη γέμιση
Για το γλάσο
Κατ’ αρχήν, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προκειμένου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Ακολούθως, στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.
Ψήνουμε τώρα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
Εν συνεχεία, βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.
Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τώρα αλείφουμε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ, τα οποία σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε μετά με σοκολατένιες γραμμές.
Τα υπέροχα κοκάκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση και μπορούμε να τα κεράσουμε...
Καλή επιτυχία!
1)στην συνταγη γραφετε οτι σε ενα ταψιστρονουμε μια λαδοκολα που εχουμε βουτυρωσει... τι ενοειτε???
2)γραφετε οτι με ενα κορνε κανουμε ροζετες με το μειγμα και το ψηνουμε... αυτες οι ροζετες σε τι μεγεθος πρεπει να ειναι??? για να βαλουμε την γεμιση τα ανοιγουμε στα 2 ή χρεισιμοποιουμε 2 κομματια για το καθε κοκ????
1) Συγνώμη αν δεν ήταν σαφές αυτό το σημείο. Περνάμε τη λαδόκολλα λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο γιατί συχνά κολλάνε.
2) Το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο εσείς επιθυμείτε να τα φτιάξετε. Όσο μεγαλύτερα, τόσο λιγότερα θα σας βγουν. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να τα κάνετε όσο το δυνατόν ίσα μεταξύ τους.
Για το άλλο που ρωτάτε, δεν χωρίζουμε κάτι. Απλά καπακώνουμε τα μισά με τα άλλα μισά.
2) Δεν χρειαζεται να χτυπησετε τα ασπραδια χωρια, αλλα κατευθειαν τα αυγα με την ζαχαρη, γλυτωνεις χρονο και το λερωμα των σκευων σας.
3)ΔΕΝ χρειαζεται κορνε για να φτιαξετε τις βασεις θα παρετε ενα κουταλακι του γλυκου και θα βαζετε ενα κουταλακι ζυμη για καθε κοκ, αν θελετε τα κοκ να ειναι πολυ μεγαλα οσο ενα πορτοκαλι, τοτε βαζετε δυο κουτλακια για καθε κοκ.(Τιπ οση ωρα ψηνετε τη μια δοση κοκ τη ζυμη που μενει βαλ'τε την να σταθει στο ψυγειο για να μην γινει πολυ ρευστη)
5)Φυσικα και χρειαζεται σιροπι, διαφορετικα ειναι πολυ ανοστα και στεγνα,οποτε θα βαλετε σε ενα μπρικι 100γρ. νερο, 100γρ ζαχαρη, και ενα κουταλι σουπας μελι(αν δεν εχετε μελι δεν το βαζετε, το σιροπι θα ειναι εξισου καλο),και τα βραζετε για 3 λεπτα.Οταν βρασει και οπως ειναι καυτο,βρεχετε απαλα με ενα πινελο τις βασεις των κοκ και απο τις δυο μεριες.
6) Αντι για 300γρ κουβερτουρα μπορειτε να βαλετε 150γρ κουβερτουρα και 150γρ γαλακτος και σε καμια περιπτωση νερο... γινεται πολυ ρευστη....