Εκτύπωση

Συνταγή για λαχταριστά κοκάκια

4.2372881355932 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.24 (118 Ψήφοι)

Συνταγή για λαχταριστά κοκάκια

Υλικά

- 1 ½ φλ. αλεύρι
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
- 1 βανίλια

Για τη γέμιση

- ¼ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα
- 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο

- 300 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. νερό
- 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
- 1 λαδόκολλα
 
Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προκειμένου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ακολούθως, στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.

Ψήνουμε τώρα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.

Εν συνεχεία, βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Τώρα αλείφουμε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ, τα οποία σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.

Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε μετά με σοκολατένιες γραμμές.

Τα υπέροχα κοκάκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση και μπορούμε να τα κεράσουμε...

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
lina
0 # lina 21-10-2013 15:20
θελω να σας κανω 2 ερωτησεις...
1)στην συνταγη γραφετε οτι σε ενα ταψιστρονουμε μια λαδοκολα που εχουμε βουτυρωσει... τι ενοειτε???
2)γραφετε οτι με ενα κορνε κανουμε ροζετες με το μειγμα και το ψηνουμε... αυτες οι ροζετες σε τι μεγεθος πρεπει να ειναι??? για να βαλουμε την γεμιση τα ανοιγουμε στα 2 ή χρεισιμοποιουμε 2 κομματια για το καθε κοκ????
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
lovecook.gr
+3 # lovecook.gr 21-10-2013 23:20
Καλησπέρα σας!

1) Συγνώμη αν δεν ήταν σαφές αυτό το σημείο. Περνάμε τη λαδόκολλα λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο γιατί συχνά κολλάνε.

2) Το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο εσείς επιθυμείτε να τα φτιάξετε. Όσο μεγαλύτερα, τόσο λιγότερα θα σας βγουν. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να τα κάνετε όσο το δυνατόν ίσα μεταξύ τους.

Για το άλλο που ρωτάτε, δεν χωρίζουμε κάτι. Απλά καπακώνουμε τα μισά με τα άλλα μισά.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
anna athanasaki
0 # anna athanasaki 17-11-2013 18:55
καλησπερα τα κοκκακια τα βρεχουμε με κατι για να ειναι μαλακα????
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
maria
+1 # maria 05-12-2013 10:52
Αχ να σε ρωτήσω τα περνάμε από κάποιο σιρόπι για να είναι μαλακά η δεν χρειάζεται κ αν ναι πως κάνουμε το σιρόπι κ ποσά λεπτα τα αφήνουμε. ευχαριστώ πολύ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
lovecook.gr
0 # lovecook.gr 23-12-2013 01:04
Δεν χρειάζεται να τα βρέξετε με κάποιο σιρόπι. Κάποιοι το κάνουν, αλλά είναι τελείως προαιρετικό και έχει να κάνει με το πως τα προτιμάς.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Χριστίνα
+4 # Χριστίνα 29-12-2013 11:04
:D ΤΕΛΕΙΑ !!!!!! Τα έφτιαξα !! Συγχατητήρια !!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
vasilia
+2 # vasilia 02-02-2014 15:18
δεν μου πετυχαν και η σοκολατα απο πανω εγινε πολυ νερουλι ποιος ο λογος να βαλουμε νερο στο γλασο κρυωνει το γλασο και μετα τα βουταμε σε αυτο?αν δεν εχουμε κορνε τι μπορουμε να κανουμε?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
αννα
+2 # αννα 10-03-2014 20:43
' μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα ' που την βρισκω την σακουλα και τι ειναι οι ροζετες? και τι ειναι το μπεν μαρι?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Σοφία
0 # Σοφία 30-04-2014 13:49
Ούτε εμένα μου πέτυχαν. Για την ζύμη λέω. Βγαίνει πολυ ρευστή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί στο κορνε ή πάνω στην λαδοκολλα. Αρχικά υπέθεσα οτι δεν είχα φτιάξει σωστά την μαρέγκα αλλά δοκίμασα πάλι και πάλι τα ίδια...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Γωγω
0 # Γωγω 08-05-2015 18:12
Την ζύμη μπορούμε να την αφήσουμε να σταθεί λιγο η θα χάσει τον αέρα που έχει;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Σοφια Καλαματα
+1 # Σοφια Καλαματα 22-05-2015 10:55
1)Βασικα η ζυμη θελει 2 φλ. αλευρι, και ενα κουταλακι μπεικιν παουντερ.
2) Δεν χρειαζεται να χτυπησετε τα ασπραδια χωρια, αλλα κατευθειαν τα αυγα με την ζαχαρη, γλυτωνεις χρονο και το λερωμα των σκευων σας.
3)ΔΕΝ χρειαζεται κορνε για να φτιαξετε τις βασεις θα παρετε ενα κουταλακι του γλυκου και θα βαζετε ενα κουταλακι ζυμη για καθε κοκ, αν θελετε τα κοκ να ειναι πολυ μεγαλα οσο ενα πορτοκαλι, τοτε βαζετε δυο κουτλακια για καθε κοκ.(Τιπ οση ωρα ψηνετε τη μια δοση κοκ τη ζυμη που μενει βαλ'τε την να σταθει στο ψυγειο για να μην γινει πολυ ρευστη)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Σοφια Καλαματα
+2 # Σοφια Καλαματα 22-05-2015 10:56
4)Ουτε η γεμιση με ενθουσιασε,οποτ ε τα ξανα εφτιαξα με ετοιμη κρεμα ζαχαραπλαστικης που ειναι σε σκονη και προσθετεις το γαλα και ειναι ετοιμη (μεχρι να βρω καποια συνταγη που να ταιριαζει).
5)Φυσικα και χρειαζεται σιροπι, διαφορετικα ειναι πολυ ανοστα και στεγνα,οποτε θα βαλετε σε ενα μπρικι 100γρ. νερο, 100γρ ζαχαρη, και ενα κουταλι σουπας μελι(αν δεν εχετε μελι δεν το βαζετε, το σιροπι θα ειναι εξισου καλο),και τα βραζετε για 3 λεπτα.Οταν βρασει και οπως ειναι καυτο,βρεχετε απαλα με ενα πινελο τις βασεις των κοκ και απο τις δυο μεριες.
6) Αντι για 300γρ κουβερτουρα μπορειτε να βαλετε 150γρ κουβερτουρα και 150γρ γαλακτος και σε καμια περιπτωση νερο... γινεται πολυ ρευστη....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Σοφια Καλαματα
0 # Σοφια Καλαματα 22-05-2015 11:02
Γωγω τη ζυμη δε χρειαζεται να την αφησεις να σταθει ξεκινα το ψησιμο κατευθειαν με το που θα την τελειωσεις.αυτο που μπορεις να κανεις επειδη τα κοκ ειναι πολλα και θα χρειαστει να ψησεις τρια με τεσσερα ταψια, καλο ειναι οση ωρα περιμενεις να ψηθουν τα κοκ σου την υπολοιπη ζυμη βαζε την στο ψυγειο....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Doria
+1 # Doria 17-08-2015 13:46
Για ποσα ατομα ειναι αυτη η συνταγη; :D
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
μαρια
0 # μαρια 17-08-2015 16:54
βγαίνουν αρκετα δεν θυμάμαι ποσα αλλα εμενα προσωπικά δεν μου αρεσε την θεώρησα αποτυχία αν θες δεν κ καμια αλλη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Anastasia
+3 # Anastasia 16-06-2016 01:08
Πόσα κοκακια βγαίνουν περίπου;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.