Μεξικάνικη κρέμα καραμελέ με καρύδα
Υλικά
Για την καραμέλα
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα ξανθό σιρόπι καραμέλας και το μοιράζουμε σε ατομικές φορμίτσες.
Στη συνέχεια, χτυπάμε για λίγη ώρα στο μίξερ τα αβγά, το γάλα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το γάλα και το κορν φλάουρ.
Γεμίζουμε τις φορμίτσες και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό (βάζουμε όσο χρειάζεται για να φτάνει μέχρι τη μέση από τις φορμίτσες μας). Μόλις τελειώσουμε, φουρνίζουμε για περίπου 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και, αφού τις αφήσουμε για αρκετή ώρα να κρυώσουν, αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε προηγουμένως να πασπαλίσουμε από πάνω και με νιφάδες καρύδας.
Καλή επιτυχία!