Εκτύπωση

Μπλακ Φόρεστ

4.4444444444444 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.44 (18 Ψήφοι)

Μπλακ Φόρεστ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

- 125 γρ. αλεύρι 
- 30 γρ. κακάο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά μεσαίου μεγέθους

Για την κρέμα

- 170 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 2 βανίλιες
- 620 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. βύσσινα (το χειμώνα τα βρίσκουμε σε κονσέρβα)

Για το σιρόπι

- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 360 γρ. λικέρ βύσσινο

Για την επικάλυψη

- 150 γρ. κουβερτούρα 55% τεμαχισμένη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

Κοσκινίζουμε σε λαδόκολλα ή μπολ το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 24 εκ. που έχουμε τοποθετήσει σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος ή σε ταψί ίδιας διαμέτρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, ιδανικά για μία νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρέμα

Βάζουμε 250 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις φουσκώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για ένα βράδυ και την επομένη πριν τη χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγύ.

Σιρόπι

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε και το ποτό.

Επικάλυψη

Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει, την αποσύρουμε και περιχύνουμε με αυτή την τεμαχισμένη κουβερτούρα που έχουμε τοποθετήσει σε μπολ. Ομογενοποιούμε καλά με μαρίζ και βάζουμε την κρέμα σε ρηχό σκεύος να πέσει η θερμοκρασία της και να σφίξει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις ίσους σε πάχος δίσκους με πριονωτό μαχαίρι και με σταθερή και προσεκτική κίνηση. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε πιατέλα και τον βρέχουμε με πινέλο με το 1/3 από το σιρόπι. Στρώνουμε τη μισή κρέμα και τα μισά βύσσινα διάσπαρτα. Καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο, που επίσης βρέχουμε με σιρόπι, και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τα υπόλοιπα βύσσινα. Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα της τούρτας με την επικάλυψη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

***Μπορούμε να γαρνίρουμε την τούρτα μας σε πολλές παραλλαγές. Με βύσσινα και ροζέττες από σαντιγύ, με τριμμένη κουβερτούρα, με στικς σοκολάτας κ.α.***

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
Dora
0 # Dora 30-11-2013 18:31
Gia to pantespani 1 kilo kai 250gr aleuri????Einai swsto?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
lovecook.gr
0 # lovecook.gr 30-11-2013 21:01
Όχι, είναι 125 γρ. το σωστό. Διορθώθηκε! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ΔΩΡΑ
0 # ΔΩΡΑ 16-12-2013 18:13
Για το παντεαπάνι?Αλευ ρι για όλες τις χρήσεις? Η' που φουσκώνει μόνο του(φαριναπ)
?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Ντινα
0 # Ντινα 16-12-2013 20:39
Χρησιμοποιουμε αλευρι για ολες τις χρησεις!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ΔΩΡΑ
0 # ΔΩΡΑ 21-12-2013 16:49
ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΑΨΑΚΙ ?26 , 28 ????
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.