Γιορτινό κέικ
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε να μαλακώσουν για 20 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη μαστίχα, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα και το κονιάκ. Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και την αμυγδαλόψιχα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στο μπολ εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να τελειώσουν.
Αλείφουμε με βούτυρο μία μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας