Εκτύπωση

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι ρολό

4.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.90 (5 Ψήφοι)

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι ρολό

Υλικά

- 1280 γρ. φλούδες νεραντζιού
- 1600 γρ. ζάχαρη
- 3 φλ.τσ. νερό
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού 

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τα νεράντζια, τα τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη για να βγει το εξωτερικό της φλούδας τους που πικρίζει και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να ξεπλυθούν. Παίρνουμε ένα-ένα, χαράζουμε τη φλούδα του σε 6-8 φέτες και τις τυλίγουμε σε ρολό. Με μια βελόνα, περνάμε κλωστή στο καθένα από αυτά.

Μόλις τελειώσουμε, τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ακολούθως, τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε για τρεις ημέρες σε κρύο νερό, το οποίο φροντίζουμε να αλλάζουμε καθημερινά πρωί και βράδυ.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με τα 3 φλιτζάνια νερό να βράσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις φλούδες, από τις οποίες έχουμε βγάλει προηγουμένως τις κλωστές και τις έχουμε στραγγίσει καλά.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό. Μόλις αυτό συμβεί, ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει για ακόμη 5 λεπτά. 

Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Μηλίτσας από την Άνδρο για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.