Κοτόπιτα
Την εξαιρετική συνταγή για την πεντανόστιμη κοτόπιτα μας έστειλε η Ματίνα Οικονομοπούλου από την Πετρούπολη και την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
Για τη γέμιση
Για τη μπεσαμέλ
Για την πίτα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα την κότα (στο νερό έχουμε ρίξει 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι) με τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, τις πιπεριές και τα φύλλα δάφνης για περίπου ¾ της ώρας. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφού έχουμε κρατήσεις 2-3 ποτηράκια από το ζωμό για τη μπεσαμέλ. Τεμαχίζουμε την κότα και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα υλικά εκτός των φύλλων δάφνης, τα οποία και πετάμε.
Τώρα βάζουμε σε άλλη βαθιά κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Τα χτυπάμε όλα με σύρμα μέχρις ότου να πήξει το μείγμα. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα αυγά.
Μέχρι να κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ, αλείφουμε με βούτυρο το ταψί και στρώνουμε με το 1 φύλλο σφολιάτας. Στο μείγμα της μπεσαμέλ τώρα προσθέτουμε την κότα τεμαχισμένη, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη φέτα (σε τρίμματα) και το μπέικον. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί.
Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο βουτυρώνουμε, και ραντίζουμε με λίγο νεράκι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το σουσάμι και βάζουμε κομματάκια βούτυρο κατά τόπους.
Χαράζουμε ελαφρά με το μαχαίρι τα κομμάτια και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται κρύο.
Καλή σας όρεξη!