Η «απόλυτη» σοκολατένια τούρτα παγωτό
Υλικά
Εκτέλεση
Προκειμένου να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας μας, σπάμε τα μπισκότα στο γουδί και τα ανακατεύοουμε με το βούτυρο. Αφού καλύψουμε τον πάτο μιας φόρμας-δαχτυλίδι, τη βάζουμε στο ψυγείο. Ακολούθως, αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, ενώ παράλληλα βάζουμε στο ψυγείο το ζαχαρούχο γάλα.
Εν συνεχεία, χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και εξακολουθούμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε επίσης σιγά-σιγά το κακάο και ανακατεύουμε, ενώ τέλος ρίχνουμε και τη σαντιγί, εξακολουθώντας συνεχώς το ανακάτεμα.
Το μόνο που απομένει τώρα είναι να ρίξουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στη βάση, να καλύψουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και να βάλουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει.
Προαιρετικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια ή περισσότερες μπάλες παγωτού της αρεσκείας μας και να στολίσουμε με κομματάκια σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!