Εκτύπωση

Η «απόλυτη» σοκολατένια τούρτα παγωτό

4.4375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.44 (8 Ψήφοι)

Η «απόλυτη» σοκολατένια τούρτα παγωτό

Υλικά

- 2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- ½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
- 4 κ.σ. κακάο (από σοκολάτα για ρόφημα)

Εκτέλεση

Προκειμένου να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας μας, σπάμε τα μπισκότα στο γουδί και τα ανακατεύοουμε με το βούτυρο. Αφού καλύψουμε τον πάτο μιας φόρμας-δαχτυλίδι, τη βάζουμε στο ψυγείο. Ακολούθως, αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, ενώ παράλληλα βάζουμε στο ψυγείο το ζαχαρούχο γάλα.

Εν συνεχεία, χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και εξακολουθούμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε επίσης σιγά-σιγά το κακάο και ανακατεύουμε,  ενώ τέλος ρίχνουμε και τη σαντιγί, εξακολουθώντας συνεχώς το ανακάτεμα.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να ρίξουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στη βάση, να καλύψουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και να βάλουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει. 

Προαιρετικά, μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια ή περισσότερες μπάλες παγωτού της αρεσκείας μας και να στολίσουμε με κομματάκια σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.