Κέικ με γιαούρτι
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας επίσης απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ εκτός αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά ελέγχοντας στο τέλος με μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Αν όχι ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη για διακόσμηση.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας