Gingerbread cookies
Υλικά (Για 80-90 μπισκότα)
Γλάσο
Εκτέλεση
Μπισκότα
Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά, τη μελάσα και το τζίντζερ. Κοσκινίζουμε σε λαδόκολα όλες τις σκόνες και τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει η ζύμη ενιαία. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη είναι εύπλαστη και μαλακή. Για καλύτερο έλεγχο σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε ζυμώνοντας με τα χέρια.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε με πλάστη ή με το χέρι αν είναι μικρά σε φύλλα πάχους ½ εκ. και με κουπάτ σε διάφορα σχέδια κόβουμε μπισκότα. Ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί στους 160 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Αν μας βγουν πιο λεπτά τα μπισκότα, θα χρειαστούν λιγότερη ώρα για να μην «αρπάξουν». Προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το πάχος των μπισκότων και το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Γλάσο
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα. Αν το γλάσο βγαίνει υδαρές προσθέτουμε λίγη άχνη. Αν βγαίνει σφιχτό λίγο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας και χτυπάμε να βάψει όλο το μίγμα. Μπορούμε να χωρίσουμε το μίγμα σε μέρη για να τα βάψουμε σε διαφορετικά χρώματα.
Χρησιμοποιούμε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή αυτοσχέδιο χωνί από λαδόκολλα ή σακούλα ψυγείου για κορνέ και σχηματίζουμε σχέδια στα μπισκότα. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας