Μαρμελάδα σύκο
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού διαλέξουμε τα όσο το δυνατόν πιο ώριμα σύκα που θα βρούμε, κόβουμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι τους και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα τεμαχίζουμε στα τέσσερα κομμάτια. Ακολούθως, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε την κατσαρόλα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, βράζουμε τη μαρμελάδα μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος, αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και αμέσως μετά τη βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια.
Καλή επιτυχία!