Παέγια
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σοτάρουμε εκεί το τσορίζο και την πανσέτα μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το θυμάρι, το μπούκοβο και το ρύζι και ανακατεύουμε έως ότου το ρύζι να γυαλίσει.
Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό με τα μπουτάκια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι τα μύδια με το άνοιγμα προς τα πάνω και τον αρακά διάσπαρτα και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε άλλο σκεύος λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για δευτερόλεπτα την έξτρα σκελίδα σκόρδου. Αφαιρούμε και βάζουμε μέσα τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τις προσθέτουμε στην παέγια ενώ στο ίδιο σκεύος κάνουμε το ίδιο με τα καλαμάρια και τα βάζουμε στο τέλος στην παέγια μας.
Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας