Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, διαλύουμε σε ένα μπολ και σε χλιαρό νερό τη μαγιά, χτυπάμε τους κρόκους και τα ασπράδια με τη ζάχαρη, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαστίχα. Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε η ζύμη να μαλακώσει.
Αφού αφήσουμε για περίπου 2 ώρες τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Το καθένα από αυτά το ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο και το κάνουμε μακρόστενο.
Στο κέντρο του κάθε κομματιού απλώνουμε το 1/3 της πραλίνας φουντουκιού και το 1/3 κουβερτούρας. Μόλις το πράξουμε, φτιάχνουμε κοτσίδες και βάζουμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τα αφήνουμε τώρα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα και ακολούθως τα αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!