Γιουβαρλάκια στο φούρνο
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- Αλεύρι
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό και το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουνε ζουμερά. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας