Εκτύπωση

Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες και αγκινάρες

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (3 Ψήφοι)

Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες και αγκινάρες

Υλικά για 4 άτομα

1 κατσικίσιο μπουτάκι (1.200-1.400 γραμμ.)
4-5 σκελίδες σκόρδο
1,5-2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας με πράσο
1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.κ. θυμάρι ξερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας με μυτερό μαχαίρι και βυθίζουμε εκεί το σκόρδο. Σε τρία φύλλα λαδόκολλας (το ένα πάνω στο άλλο) απλώνουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε αναμείξει με τις καρδιές αγκινάρας από το βαζάκι μας. Από πάνω βάζουμε το κατσικίσιο μπουτάκι. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες και με το υπόλοιπο αλείφουμε καλά το μπουτάκι. Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πακέτο και δένουμε με βαμβακερό σπάγκο. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 2 ώρες.

Tips

* Στην εποχή τους, φυσικά και βάζουμε φρεσκότατες αγκινάρες.
* Αν δεν φοβάστε τα λιπαρά, τολμήστε να προσθέσετε 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι σε κυβάκια.
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.