Λαχανόρυζο με καρότο
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες λεπτές αφού αφαιρέσουμε τα πολύ σκληρά μέρη. Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για λίγο.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λάχανο σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το καρότο και στη συνέχεια το ζωμό, τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό.
Μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν δούμε ότι έχει σωθεί ο ζωμός στο ενδιάμεσο προσθέτουμε λίγο νερό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το κύμινο. Όταν πλέον το λάχανο έχει μαλακώσει και έχει μείνει με λίγα υγρά, προσθέτουμε νερό ζεστό και το ρύζι.
Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε λεμόνι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
*** Μπορούμε να βάλουμε και χυμό ντομάτας αν θέλουμε το λαχανόρυζο πιο «ντοματένιο».***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας