Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
Υλικά για 6 άτομα
Για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα αδειάζετε από την ψίχα τους. Πλένετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με τη μισή ποσότητα φυτίνη. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε και αυτές, ενώ στη συνέχεια ρίχνετε επίσης αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζετε το ρύζι, τη φέτα και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα τα κολοκύθια. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και την υπόλοιπη φυτίνη. Τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο χτυπάτε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού και ρίχνετε στο μίγμα σταδιακά λίγο από το ζουμί.