Γαμοπίλαφο ικαριώτικο
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαιντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού αρχίσει να βράζει το κρέας προσθέτουμε τις πιπεριές χονδροκομμένες και τις ντομάτες μαζί με λίγη ρίγανη και πιπέρι.
Αφού βράσει για λίγο το φαγητό προσθέτουμε τον πελτέ που έχουμε διαλύσει σε ένα μικρό φλυτζανάκι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο το φαγητό αλατίζουμε.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας αφαιρούμε από τη φωτιά, το κρατάμε στην άκρη και σουρώνουμε το ζουμί. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ζωμό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας
Αυτό το γαμοπίλαφο δεν είναι από την Κρήτη, αλλά ικαριώτικο!
Ο τίτλος διορθώθηκε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...